Voorkeurenbalk

De meest gebruikte Vectorworks, document, en interactieve voorkeuren kunnen in- of uitgeschakeld worden vanuit het menu Snelle Voorkeuren. Enkele veel gebruikte commando’s zoals opties voor Coördinatenbalk, en de commando’s om de modelbegrenzing en de meerdere aanzichten in of uit te schakelen zijn ook beschikbaar. Je kan de knoppen voor de snelle voorkeuren die je het vaakst gebruikt vastzetten op de gereedschapsbalk.

Om een voorkeur van het menu Snelle voorkeuren in te stellen, klik op het icoon links van de voorkeur. De meeste van de voorkeuren zijn knoppen die oplichten als ze aan staan. Andere snelle voorkeuren bevatten een lijst opties; klik om een vinkje te plaatsen bij de gewenste optie.

Om een voorkeur knop vast te zetten op de gereedschapsbalk, klik op het pin icoon rechts van de voorkeur; de pin licht op wanneer de voorkeur is vastgezet. Klik op een pin knop op de gereedschapsbalk om de voorkeur aan of uit te schakelen. De knop licht op wanneer de voorkeur is ingeschakeld.

Als je het programmavenster kleiner of groter maakt, kunnen mogelijk niet alle snelkoppelingen worden weergegeven; in dat geval verschijnen drie puntjes links van de pijlknop waarmee je het Voorkeurenmenu opent.

Menucommando

Omschrijving

Automatische detailleringsgraad voor ontwerplagen

Hiermee stel je de weergave van de detailleringsgraad in gespecificeerd voor de schaal van de ontwerplaag; zie Documentvoorkeuren: tabblad Weergave

Automatische muurverbindingen

Hiermee maak je het mogelijk voor het Muurgereedschap om automatisch muren te verbinden; zie Voorkeuren Vectorworks: Categorie Bewerken

Automatisch bewaren

Hiermee schakel je de functie automatisch bewaren in; zie Voorkeuren Vectorworks: Categorie Automatisch bewaren

Toon in zwart-wit/kleur

Hierdoor worden objecten enkel zwart-wit ingekleurd; zie Documentvoorkeuren: tabblad Weergave

Donkere achtergrond

Vink deze optie aan om de tekening op een donkere achtergrond weer te geven in plaats van de standaard lichte achtergrond. De vulling van de zwart-witte elementen in de tekenzone worden geïnverteerd; zie Voorkeuren Vectorworks: Categorie Interface

Instellingen coördinatenbalk

Stel de Coördinatenbalk in (zie Opties voor Coördinatenbalk)

Toon verbroken koppelingen voor Intelligente aanduidingen

Toont een rode verbroken koppeling op het scherm voor snede/zichtaanduidingen, detailaanduidingen, binnenzichtaanduidingen, en referentieaanduidingen die niet gekoppeld zijn aan een zichtvenster; zie Voorkeuren Vectorworks: Categorie Weergave

Weergave lichtbronnen

Vink deze optie aan om de weergave van lichtbronnen in te stellen; zie Voorkeuren Vectorworks: Categorie Weergave. Het icoon op de knop geeft aan welke optie geselecteerd is.

Toon kader voor verouderd zichtvenster

Vink deze optie aan om een rood-witgestreept kader te tonen rond zichtvensters en terreinmodellen waarvan de rendering niet meer up-to-date is; zie Documentvoorkeuren: tabblad Weergave

Slagschaduw

Vink deze optie aan om een slagschaduw weer te geven bij de objecten die de optie Slagschaduw geselecteerd hebben in hun instellingen. Vink deze optie uit om de weergave van de slagschaduw tijdelijk uit te schakelen; zie Documentvoorkeuren: tabblad Weergave

Dupliceer labels samen met objecten

Vink deze optie aan om bij het dupliceren van een object met labels, identieke labels aan het duplicaat toegekend. Indien uitgevinkt, worden labels niet met objecten mee gedupliceerd; zie Voorkeuren Vectorworks: Categorie Bewerken

Instellingen Bewerk groep

Stel de Bewerk groep opties in (zie Een groep bewerken)

Meerdere aanzichten

Werken met meerdere aanzichten zie Werken met meerdere aanzichten.

Teamwerk

Stel de soort markering in voor objecten die gereserveerd zijn uit een gedeeld project (zie Objecten reserveren en vrijgeven). Het icoon op de knop geeft aan welke optie geselecteerd is.

Toon/Verberg grijphints

Vink deze optie aan om boven de linkerbovenhoek van de grijpzone een grafische hint te laten verschijnen wanneer je in de buurt komt van intelligente grijppunten, grijpzijden of vectoriële punten; zie Voorkeuren Vectorworks: Categorie Selectie

Toon modelbegrenzing

Snijd tijdelijk delen van een 3D-model weg de model; zie Een model bekijken met modelbegrenzing

Toon gridlijnen

Hiermee toont of verberg je het grijpgrid en referentiegrid; zie Grijpen naar grid

Toon/Verberg andere objecten tijdens het bewerken van groeperingen

Maakt andere objecten van de tekening zichtbaar en grijpbaar tijdens het bewerken; vink de optie uit om enkel het object te tonen dat wordt bewerkt; Zie Voorkeuren Vectorworks: Categorie Weergave.

Toon tekenformaat

Toont of verbergt het tekenformaat; zie Het tekenformaat bepalen

Toon/Verberg linialen

Toont of verbergt de linialen; zie Voorkeuren Vectorworks: Categorie Interface

Zwevend menu

Vink deze optie aan om de knop Zwevend menu weer te geven; zie Voorkeuren Vectorworks: Categorie Zwevend menu

Gebruik de kleuren van de ontwerplagen

Je kan per ontwerplaag een achtergrond- en een voorgrondkleur bepalen voor Vulling en Lijn. Vink deze optie aan om het document in de kleuren van de ontwerplagen weer te geven (zie Documentvoorkeuren: tabblad Weergave). De individuele kleuren die aan objecten werden toegekend, blijven bewaard.

Zoom in met lijndikte

Stelt de lijnen in de tekening in om weergegeven te worden volgens hun gegeven dikte wanneer je inzoomt (enkel 2D-weergave of Verborgen lijnen/Polygoon rendermethodes). Zie Voorkeuren Vectorworks: Categorie Weergave.

Voorkeuren Vectorworks

Selecteer deze optie om het dialoogvenster ‘Voorkeuren Vectorworks’ te openen; zie Voorkeuren Vectorworks

Voorkeuren document

Selecteer deze optie om het dialoogvenster ‘Voorkeuren document’ te openen (zie Voorkeuren document).